365 dagen feest in 2017

365 dagen vieren met 365 video’s
16 december 2016 Melanie Dalebout
In Video
2017
Het hoge woord is er eindelijk uit; Vanaf 1 januari 2017, ga ik 365 video’s uitbrengen. En dan is de eerste reactie die ik krijg, “cool je gaat vloggen!” Maar nee.. Ik ga niet vloggen. Ik ga van elke (on)officiële feestdag een video maken, want ik ontdekte dat daadwerkelijk aan elke dag wel een thema hangt. Dit gaat van ‘motivatie- en inspiratie dag’ tot ‘puzzel dag’. En op puzzel dag gaat het er niet om dat ik een puzzel in elkaar zet en daarvan een video maak. Het gaat wat dieper, over dat ik het leven als een puzzel zie. In bijna elke video zit wel een verhaal. Soms is het mijn verhaal, soms dat van een ander en soms een verhaal wat om het onderwerp van die dag heen is bedacht. Ik hoop dat je er zo een klein beetje een beeld bij hebt.
Waarom?
Daarvoor moeten we een klein beetje terug in de tijd. Ik werk al een tijdje als zzp-er en dan met name als editor. Maar ik miste wat. Op enkele opdrachten na waren het niet de video’s die ik wilde maken en ik wist dat ik meer en groter wilde. Maar wat ik dan precies wilde wist ik niet. Ik heb daar in 2016 veel tijd aan gespendeerd. Boeken lezen over ondernemen, honderden video’s online kijken en eens goed voor mezelf op een rij zetten wie ik ben en waar ik naar toe wil. Ik heb met meerdere ondernemers en filmmakers gesproken. Aan hen de ideeën voorgedragen die ik op dat moment had om vervolgens advies te krijgen. Dat advies nam ik weer mee en ik ging weer verder met brainstormen. Ik wist wel wat ik wilde, maar nog niet hoe ik dat ging bereiken.
Het idee was er al een tijd om online content te gaan creëren. Het plan was in eerste instantie om één video per week te gaan uploaden over een random onderwerp. Qua verhaal en beeld zou het heel sterk zijn en hiermee zou ik mijn stijl neerzetten. En dit zou de basis worden van mijn video bedrijf. Ik heb dit aan ondernemers verteld en de reacties waren goed, maar toch voelde het voor mij nog niet 100% oké. Ik besefte ook dat als je nu op bijvoorbeeld YouTube nog iets wilt bereiken, je er voor 1000% voor moet gaan en dat wat je doet uniek moet zijn. Dat was dit nog niet.
Tot ik op een dag op twitter zat en zag dat ‘ talk like a pirate day ‘ trending topic was. Voor de grap ging ik eens kijken hoeveel dagen er wel niet zo’n feestdag is. Al snel kreeg ik een lijst en zag dat letterlijk elke dag wel een dag is. Bij de meeste dagen is er zelfs keuze welke je wilt vieren. Er zaten echt hele leuke dagen tussen en het creatieve deel van mijn brein begon te draaien. Wat nou als…. en ik schreef het idee op in mijn boekje. Vanaf dat moment heb ik 3 nachten slecht geslapen. Dat is voor mij het beste teken dat ik op de goede weg zit. Ambitie en ideeën hielden mij wakker.
Ik heb het verder uitgewerkt en besefte dat elk doel die ik voor nu heb om uiteindelijk bij mijn droom te komen, hierin verwerkt kan worden.
1. Online video content maken
Voor mij is de plek om dat nu te doen YouTube. Puur omdat YouTube op dit moment het grootste online video platform is. Mocht daar verandering in komen dan ga ik daar gewoon in mee. Ik volg al een tijdje verschillende mensen op YouTube. Sommige omdat ik ze echt leuk vind en sommige ook meer uit nieuwsgierigheid. Wat ik het meest interessante eraan vind is de vrijheid die je er door kan krijgen als filmmaker. Dat is misschien wel waar ik het meest naar op zoek ben.
2. Netwerken
Eén van de ondernemers waar ik mee sprak gaf aan dat je netwerk het belangrijkst is. Ik vind het zelf niet het belangrijkste, maar het is absoluut belangrijk. Met dit project kan ik mijn netwerk onwijs vergroten. Ik kan voor sommige dagen samenwerken met bedrijven maar ook met particulieren. Ik kan samenwerken met andere filmmakers maar ook met mensen die creatief zijn op andere gebieden etc. En mocht dit project echt van de grond komen, dan kan dit steeds interessanter worden.
3. Publiek opbouwen
En nee niet om de fame. Maar het is nu eenmaal zo dat hoe meer publiek je hebt hoe groter de kansen worden. Hoe groter de kansen worden hoe dichter ik bij mijn droom kom.
4. Personal branding
Eén van de beste gesprekken heb ik gehad met Katinka. Ik had op dat moment wel een idee welke kant ik op wilde met video maar niet precies met het bedrijf etc. Ik was op zoek naar iets unieks. Katinka vertelde mij dat ik zelf uniek ben en dat mijn verhaal anders en inspirerend is. Dat dit mijn kracht en is en dat ik daar omheen moet gaan bouwen. Ik zal dan ook zeker mijn eigen verhaal in sommige van de video’s gaan stoppen en ik zal in elke video wel te zien of te horen zijn.
5. Portfolio
Van het werk wat ik de laatste jaren heb gedaan/gemaakt, kan ik maar weinig in mijn portfolio doen. Simpelweg omdat het niet mag, of dat het niet past binnen welke richting ik op wil. Ik weet ook wel zeker dat niet alle 365 video’s in mijn portfolio passen. Maar een groot deel wel. Daarnaast is dit project sowieso een mooie kans om mijn stijl bij te schaven, nog beter te vinden en er vervolgens in te groeien. Hopelijk zit er veel verschil tussen januari en december.
6. Engels
Ja ik ga dit project in het Engels doen. Mijn Engels is niet perfect, maar ik wil er heel graag beter in worden. En aangezien dit project ook is om te groeien is dit de kans. Daarnaast wil ik me gewoon niet alleen op Nederland focussen. Op het internet is de hele wereld bereikbaar en ik vind het dan te zonde om me alleen op een klein landje te richten.
7. Creëren
Na heel veel tijd te hebben besteed aan nadenken en praten, word het tijd om gewoon te doen. Elke dag bezig zijn met creëren. Dat is uiteindelijk de enige manier hoe je groeit, op elke manier. Ideeën zijn niks waard, zodra je het uitvoert wordt het in ieder geval iets waard. Ik merk nu al dat je steeds creatiever gaat denken en ik heb alweer allemaal nieuwe dingen geleerd.
Dit zijn 7 doelen die aan dit project hangen. En het mooie is dat ik het grootste deel er sowieso mee ga bereiken zolang ik maar doorzet. Andere doelen zijn afwachten, maar ik ga er in ieder geval alles aan doen.
Zodra ik het voor mezelf allemaal goed op een rij had, heb ik het aan meerdere mensen verteld. Gelukkig reageerden die mensen er ook enthousiast op. Ik merkte ook dat ik op elke vraag die werd gesteld een goed antwoord had, weer een goed teken. De meeste vragen gingen over geld. Een logische vraag maar iets waar ik het hier niet over heb. Natuurlijk heb ik er over nagedacht, maar geld mag geen drijfveer achter dit project zijn. Ik geloof dat dat vanzelf wel komt, want met de juiste ingrediënten komt daar uiteindelijk wel geld uit. Wel zit achter dit project natuurlijk mijn videobedrijf, die op deze manier meer van de grond moet komen.
Ik ben er inmiddels ook al een tijdje aan begonnen. Want de enige manier om dit mogelijk te maken is vooruit werken. Ik heb al zulke toffe dingen mogen doen en kan niet wachten om het met jullie te delen. Het word kei hard werken ( op het moment dat ik dit schrijf is het 2 uur ’s nachts omdat ik daarvoor heb zitten editten ) maar ik hou daar van!
Het enige wat ik nog niet voor dit project heb is een naam, dus mocht je een idee hebben laat het me alsjeblieft weten.
Verder kan je jezelf vast abonneren op het YouTube kanaal waar het straks allemaal gaat gebeuren.  Voor nu kan je er nog wat ouder werk van mij checken, maar binnenkort gaat die compleet veranderen naar dit thema.
Ook kan je mijn nieuwe Facebook pagina vast liken. Hier ga ik alles omtrent dit project met jullie delen. En er staan echt al hele toffe dingen klaar!

Mocht je nog vragen hebben laat het me hieronder weten in de reacties en dan beantwoord ik ze graag!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*