Over Melanie

Wie ben ik & wat wil ik

Hallo, ik ben Melanie.

Mijn doel

Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in verhalen en heb ik altijd gezocht naar mijn manier om een verhaal te vertellen. Zodra ik video leerde kennen wist ik dat dit de manier was voor mij om verhalen te vertellen. Tijdens mijn opleiding animatie/audiovisuele vormgeving liep ik een jaar stage bij de NCRV. Hier heb ik mij vooral gericht op editten. Hierna heb ik mijn opleiding met de hoogst haalbare score afgerond. Ik ben hierna gelijk aan de slag gegaan als ZZP’er en heb veel verschillende opdrachten gehad. Nu ben ik op het punt dat ik iets groters wil opbouwen. Als editor wordt je vaak ingehuurd door andere maar het hele plan voor een video is er dan al. Ik wil meer betrokken zijn bij het hele proces en zo video’s kunnen maken waar ik mijn hele hart in kan stoppen. Dit in samenwerking met een team die ook een passie heeft voor video. Dat is voor nu mijn doel.
Klik hier als je het hele verhaal wil lezen over wat mij anders maakt dan andere.

 

Ingrediënten voor mijn video’s

Ik ben video’s gaan maken omdat het mijn manier van verhalen vertellen is. En ik denk dat het ook het belangrijkste aspect van een video is. Beelden kunnen nog zo mooi zijn maar als er verder geen verhaal of emotie in zit raak je de aandacht van mensen al snel kwijt.  Natuurlijk kunnen mooie beelden wel helpen om een verhaal nog mooier te vertellen. Maar de basis van een sterke video zit altijd in het verhaal.

Passie is niet alleen iets wat ik in elke video en elke opdracht stop. Maar passie is ook de reden dat ik dit blijf doorzetten. Passie is de reden dat ik mijn droom niet op geef, hoe moeilijk ik het ondernemen soms ook vind. Passie zorgt ervoor dat ik er onwijs veel tijd in stop ook al krijg ik er niet altijd geld voor terug. En dat is ook niet erg want ik doe dit niet om rijk van te worden. Passie heeft er voor gezorgd dat ik nee heb gezegd tegen enorme kansen als editor zijnde maar waar ik niet gelukkig van zou worden. Omdat ik mijn eigen bedrijf wil opstarten. Een plek waar mensen met dezelfde passie samen kunnen komen en hun creativiteit kwijt kunnen. Op die manier kunnen we met z’n alle de beste video’s maken. Ik ben daar nog lang niet maar passie zorgt ervoor dat ik daar ga komen.

Ik wil me vooral richten op online video, dit om verschillende redenen. Als eerste is denk iedereen het er wel over eens dat hier de toekomst ligt. Er zijn voorspellingen gemaakt dat over 10 jaar het internet voor 80% uit video zal bestaan. Daarnaast voel ik me als filmmaker op het internet ook vrij. Waar je vroeger toch al snel de televisie nodig had om een publiek te bereiken, kan je tegenwoordig maken wat je wilt. Je kan dit ook nog eens gelijk delen met het publiek. Het wordt absoluut steeds moeilijker om een publiek aan je te binden door de hoeveelheid aan video’s die online aangeboden worden. Maar ik geloof dat als wat je maakt goed en uniek is het zeker moet lukken.

Hobby’s en interesses

Video editing

Video is mijn nummer één passie. Het is voor mij vooral het bedenken van een concept en het editten van een video. Niet alleen een verhaal vertellen maar deze ook echt overbrengen bij de kijker. Ik wil op dit gebied bij de top gaan horen. Daarnaast hoop ik een team om me heen te verzamelen die dit ook willen maar dan op hun gebied. Voel je je aangesproken mag je me altijd contacten.

Kunst

Als hobby schilder ik ook schilderijen. Het is wel redelijk serieus ook want ik heb al meerdere exposities gehad en veel verkocht zowel in binnen als buitenland. De stijl waarin ik schilder is een beetje popart/grafisch. Wil je hierover meer zien verwijs ik je graag door naar mijn kunst site http://www.mtedesigns.com

Muziek

Ik ben gek op muziek, als je mij in m’n eentje ziet lopen is de kans groot dat ik oortjes in heb. Die is weer verbonden aan mijn Ipod classic want dat is het enige apparaat die genoeg geheugen heeft voor al mijn muziek. Helaas heb ik zelf niet het talent om muziek te maken maar ik geniet heel erg van wat andere maken.

 

Reizen

Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe culturen te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom hou ik ook van reizen. Daarnaast geloof ik dat je nergens zo snel van groeit als persoon dan van reizen.

Lezen

Ik lees om te leren maar ook om te ontspannen. Als ik nieuwsgierig ben ergens naar dan ga ik erover lezen. Zo heb ik veel boeken van ondernemers gelezen maar bijvoorbeeld ook de biografie van Nelson Mandela omdat ik nieuwsgierig was naar zijn verhaal. Maar ik lees ook om te ontspannen, van de Harry Potter reeks tot de boeken van Dan Brown. Mocht je nog lees tips hebben mag je me altijd een berichtje sturen.

Laten we samen een project beginnen!

KOM IN CONTACT MET MIJ